tag:blogger.com,1999:blog-1229275201201906133.post2583656581309598672..comments2023-10-18T12:05:17.033+02:00Comments on Pyszne, Wegetariańskie, Bezglutenowe: Bezglutenowe ciasto ze śliwkami (na oleju)edysqahttp://www.blogger.com/profile/09564640871851273384noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1229275201201906133.post-15277894695596724142015-08-21T15:25:16.377+02:002015-08-21T15:25:16.377+02:00Upiekłam ciasto, spróbowałam i muszę przyznać że w...Upiekłam ciasto, spróbowałam i muszę przyznać że w smaku jest bardzo dobre. Teraz żałuje że nie dałam więcej śliwek i nie powciskałam ich do środka ale to akurat zrobię następnym razem. Niestety ciasto trochę się kruszy co było uciążliwe w jedzeniu...trzeba było popijać mlekiem każdy kawałek. Nie wiem...może to była to moja wina w pieczeniu chociaż starałam się robić wszystko według przepisu. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1229275201201906133.post-15899951838534184532015-03-14T16:23:51.329+01:002015-03-14T16:23:51.329+01:00Ciasto rewelacyjne :-) Zrobiłam z podwójnej porcji...Ciasto rewelacyjne :-) Zrobiłam z podwójnej porcji na dużą blachę z niewielkimi zmianami (3szkl. mąki ziemniaczanej, 6 jajek, 2szkl.cukru, cukier waniliowy, 2łyżeczki proszku do pieczenia i pół szklanki oleju). Dodatkowo dodałam 2 łyżki octu, żeby ciasto było bardziej puszyste. Ciasto wyszło gęste do wyrabiania ręką, dopiero po dodaniu ubitych białek zrobiło się lejące, ale dość gęste. Na ciasto wyłożyłam brzoskwinie z puszki pokrojone w małe kawałki i zapiekłam całość ok. 50min. Do tego lukier z cukru pudru i soku z brzoskwiń. Bałam się dodać więcej oleju, ale jak ktoś chce mniej biszkoptowe i bardziej wilgotne ciasto spokojnie może zwiększyć jego ilość. Przepis prosty, na pewno będę korzystać w różnych wariacjach z owocami sezonowymi. Polecam :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1229275201201906133.post-63174106701378320792014-08-08T13:42:21.205+02:002014-08-08T13:42:21.205+02:00U mnie 1/4 szklanki oleju było za dużo i musiałam ...U mnie 1/4 szklanki oleju było za dużo i musiałam odlaćAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1229275201201906133.post-14777587149834481892013-11-16T18:12:06.598+01:002013-11-16T18:12:06.598+01:00Dopiero dzisiaj się natknełam na twój post szukaj...Dopiero dzisiaj się natknełam na twój post szukajac bezglutenowego ciasta .Postanowiłam je zrobic odrazu ale zamiast maki ziemniaczanej dodałam mąke bezglutenową na wierzch obłożyłam brzoskwiniami i sliwkami pokrojonymi w paseczki . Ciasto wyszło rewelacyjne i zostało zjedzone w godzinkę przez rodzinkę :) Szybkie w przygotowaniu smaczne i bardzo szybko znika :) jutro mam zamiar znowu je upiec z małą róznica dodac 2 łyzki kakao i bezglutenowa czekoladę pokrojona w drobne kosteczki do srodka i polewa czekoladowo-sojowa na wierzchu :) posypane orzechami thekopciuszek3https://www.blogger.com/profile/10263170212835213188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1229275201201906133.post-73079472594295647312011-08-24T12:09:55.133+02:002011-08-24T12:09:55.133+02:00Ja się wczoraj postarałam i zrobiłam bezglutenoweg...Ja się wczoraj postarałam i zrobiłam bezglutenowego torta dla córeczki na urodziny. Przepis jest prosty i nie "żre" tak energii :) piecze się pół godzinki... i jest puszysty :P jak ktoś chce przepis (nie mam bloga - moja mama ma, ale sama dodaje swoje przepisy na niego i zapewne poda i ten kiedyś) to pisać na gigi_26@o2.pl<br />A blog mojej mamy, dla zainteresowanych bezglutenu, bezmleczny i sporo bez jajek również - zapraszam tu: http://blog-alergia.bloog.pl/gigi_26https://www.blogger.com/profile/10395767890486398338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1229275201201906133.post-57293293275482006402011-08-22T13:52:21.708+02:002011-08-22T13:52:21.708+02:00Zgadza się, Justynko :-)
Drzemie w nim ukryta moc ...Zgadza się, Justynko :-)<br />Drzemie w nim ukryta moc ;-))edysqahttps://www.blogger.com/profile/09564640871851273384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1229275201201906133.post-43957618327544606662011-08-22T13:25:53.265+02:002011-08-22T13:25:53.265+02:00Niepozorne ale zapewne drzemie w nim potęga smaku ...Niepozorne ale zapewne drzemie w nim potęga smaku :) Ślicznie wygląda :)kuchennefascynacjehttp://www.kuchennefascynacje.blox.plnoreply@blogger.com