Dzisiaj zrobiłam drugą wersję omleta. Z obiadu zostały mi warzywa (były w formie zapiekanki, najpierw podgotowane a później zapieczone):
- ziemniaki,
- dynia,
- papryka żółta,
- papryka zielona,
- fasolka szparagowa żółta,
- fasolka szparagowa zielona,
- cebula
do tego dodałam:- papryka żółta,
- papryka zielona,
- fasolka szparagowa żółta,
- fasolka szparagowa zielona,
- cebula
- 3 jajka,
- kilka plasterków sera żółtego,
- przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy).
Wykonanie takie samo jak w przypadku omleta z samymi ziemniakami. warzywa podsmażone na patelni, zalane rozkłuconymi jajkami, smażone razem do ścięcia jaj, pod koniec na omlecie położyłam kawałki sera żółtego.
Całość wyszła pyszna. O wiele lepsza niż z samych ziemniaków :-) Chociaż tam ziemniaki były bardziej chrupiące a te warzywA były miękkie. Tak, czy tak pychota :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz