Może niezbyt zdrowe na kolację, ale co tam ;-)
Składniki (dla 2 osób):
- 2 paczki tofu naturalnego pokrojonego w duże kostki i zamarynowanego w sosie sojowym,
- pół opakowania kiełków na patelnię (ciecierzycy, soczewicy, fasoli mung),
- 3-4 łyżki sezamu,
- kilka garści rukoli,
- mąka kukurydziana,
- sos sojowy (zobaczcie czy nie ma pszenicy w składzie), pieprz, olej,
- opcjonalnie odrobina oleju sezamowego.
Wykonanie:
Tofu obtoczyć w mące kukurydzianej, usmażyć na rozgrzanym oleju na brązowy kolor, w międzyczasie dodać kiełki i smażyć razem (mieszając co jakiś czas), aż kiełki zmiękną. Pod koniec wrzucamy rukolę, sezam, sos sojowy do smaku, pieprz, mieszamy. Podajemy na gorąco, można na talerzu polać odrobiną oleju sezamowego (doda smaczku).
Smażone tofu jest pyszne!
OdpowiedzUsuńNadeszła mnie momentalnie ochota na tofu! Wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńWitam, da się Pan/Pani zaprosić do społeczności kulinarnej?
OdpowiedzUsuńlink:
https://plus.google.com/u/0/communities/111491622500536040199
Zapraszam i proszę poczytać informacje pod kategoriami, wrzucić kilka przepisów do działów .. taka mała reklama dla blogu.
Pozdrawiam
nie wiem jak to możliwe, że dopiero teraz tu trafiłam :D Ale lepiej późno niż wcale, już Cię wrzuciłam do ulubionych, pozdrawiam1 :)
OdpowiedzUsuńTak się wczytałem w szczegóły że zostawiłem godzinę jak nic:)
OdpowiedzUsuńFeel free to visit my webpage ... katalog stron
Podoba mi się tutaj, super stronka. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAlso visit my blog ... polecane strony
Dziękuję, znalazłem u państwa na stronie masę interesujących mnie informacji.
OdpowiedzUsuńOby tak dalej! Pozdrawiam
My web blog: promuj strone
Czegos takiego szukalam! super strona. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńHere is my web site - darmowy seo katalog